Forums » CentiLeo for Cinema 4D
Pages: Prev. 1 2 3 Next
CentiLeo for Cinema 4D 0.44 available
 
dong w
Guest  Posts:
Nov 12, 2016 07:32
Sorry, the driver of the problem,
Has been resolved
 
Administrator  Posts: 797
Nov 12, 2016 08:12
That's good! Just wanted to write you about it. Because since 0.43 we have moved to CUDA 8 and it requires the latest display drivers.

Since 0.43 CentiLeo became much faster.

Recentily we have found few interesting things.
For example
1) if in Hardware Settings you set rather small GPU cache sizes (below 1GB for geo and 500MB for tex)
2) then start IPR.
3) And after that while IPR is running you may increase the cache size to previously set maximum.
If make steps 1-3 the renderer may perform faster (sometimes much faster for small scenes) compared to default behavior where max cache sizes are enabled and with which you start IPR.

For next version we will try to make this process automated. It's quite intersting thing with the roots from out of CUDA driver.
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
dong w
Guest  Posts:
Nov 13, 2016 23:42
I like
 
Hello Kirgman,

I see that when I'm using area light, and change the Size X and Y in details, the light intensity in IPR is decreased, but I think it is very diferent or weird, because in my all past experience with other renderes like mental ray, vray, arnold, thea render, any way, it always increase.

Other thing that I see is the default environment color illuminates the scene, only when I set black color it is off, or when I'm using some HDRI image. So there is some diferent way to disable this parameter?
 
Administrator  Posts: 797
Nov 20, 2016 07:09
Hello Tiago,

It currently the same history with other lights too like Omni and Spot. Currently when you change SizeX/SizeY you change the area of the light source, but the intensity (with multiplier) is specified for the entire light area. So the same intensity is evenly distributed on entire light area (if area become very large then intensity of small light part may become less bright). So when you change the SizeX/SizeY the emssion doesn't change but the softness of shadows changes.
I remember that few other renderers have a checkbox to "normalize intensity over area" which basically tells that intensity is specified for unit area (not for the whole area). Should I do similar option too?

Default environment color - it is used to illiminate the scene only when Sky with cntlEnvMapTag (HDRI) is not specified. It works per each visibility set (available in this tag). There are 5 of them: visible for camera (it is a background), for reflections, base and transmission. It is possible to setup diffent HDRI for each visibility set. But if some visibilit set (eg. camera) has no enabled checkbox (eg, "visible to camera") then default env color is used.
This is true that to disable default env color you make it black. Can add checkbox enabled/disabled so that color is not needed to change.
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
Hi Kirgman! Another thing can be help making Centileo more confortable: [img]file:///C:/Users/cyano/Desktop[/img]

http://imgur.com/a/iDLMM
 
Administrator  Posts: 797
Nov 25, 2016 13:46
Hi Rodrdigo, thanks!
Ok, thank you! Will try to add it
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
Hello Kirgman, I saw some friends of mine here. Hello guys, Rodrigo and Tiago.

Tiago has told me wonders about Centileo and I was very curious to try.
But something frustrating happens when Cinema 4D R18 initializes.

When it starts loading plugins it closes unexpectedly without any warning.
So when I remove the Centileo's plugin folder Cinema 4D starts fine.

Do you have some trick to fix that problem?

Thanks

PS: I double checked the correct folders to avoid mistakes on instalation
www.danielsian.com
 
Administrator  Posts: 797
Nov 29, 2016 04:09
Hello Daniel and welcome to our board! Thanks to Rodrigo and Tiago :)

Usually when Cinema 4D doesn't start then it seems there is need to update NVIDIA display drivers to some latest one.
What GPU do you have? Do you also have AMD GPUs in the system?

Since 0.43 we have upgraded to CUDA 8 in order to support GTX10XX and it required all users to update drivers.

I hope today to publish CentiLeo 0.45 for Cinema which is better. For preliminary info you may see corresponding topic about Max plugin
http://centileo.com/forum/forum17/88-centileo-for-3ds-max-045-available
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
Kirgman, I`m sorry for late reply.
I didn`t subscribed to new posts in this topic.

I have the latest display driver in my windows 10 (see attachment)

Actually, my CPU configuration:

- Windows 10 Pro
- GF 4GB GTX 970 DDR5 - 256 Bits 1664 CUDA
- Intel Core i7 5960X 3.5Ghz DDR4 20MB Eigth Core 2011-V3 - Intel
- MB GA-X99-UD3 DDR4/3000Mhz (OC) 2011-V3 - Gigabyte
- RAM DDR4 2133Mhz 8GB CT8G4DFD8213 - CRUCIAL (=32GB)

Thanks
www.danielsian.com
 
Administrator  Posts: 797
Nov 30, 2016 20:53
Hi Daniel,

Well, the screen suggests you to install the latest driver. It is not yet installed :)
It seems that your actual installed driver is 353.54 - it is old.

Your system is perfect, beter than mine.
Just try this driver http://www.geforce.com/drivers/results/107008 (372.70 it works for me). Maybe the latest one should also work (see the list http://www.geforce.com/drivers)

Btw, dowload CentiLeo 0.45! It should be much better if no bugs are detected.
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
Hi Kirgman, I just misread my screen tricked me! lol

Thank you!
I'll try that version you suggest me and I'll back here to give you a feedback.

Thanks
www.danielsian.com
 
Kirgman, just to let you know, I followed your instructions and now I can start to try Centileo 0.45.

Thank you very much!
www.danielsian.com
 
Administrator  Posts: 797
Dec 1, 2016 05:51
Thank you Daniel too! Hope it works.

Our weak point right now is almost no support of native Cinema materials/shaders. We implement everything own just for the start, currently we are in the stage of main graphics features implementation like multi-GPU, fixing displacements, motion blur, accelerating interiors and few more procedural shaders. Currently our material is similar to aiStandard of Arnold. But there will be definetly work to support native Cinema materials. Let's move to 0.45 thread :)
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
Quote
Kirgman wrote:
Thank you Daniel too! Hope it works.

Our weak point right now is almost no support of native Cinema materials/shaders. We implement everything own just for the start, currently we are in the stage of main graphics features implementation like multi-GPU, fixing displacements, motion blur, accelerating interiors and few more procedural shaders. Currently our material is similar to aiStandard of Arnold. But there will be definetly work to support native Cinema materials. Let's move to 0.45 thread
Thanks Kirgman for your nice and hard work!
Your approach as a talented developer that you are in communicating with mortal users is simply amazing, and I value that too much. It makes you even cooler.
www.danielsian.com
 
Administrator  Posts: 797
Dec 1, 2016 22:06
Thanks Daniel! As soon as you are subscribed to this topic just see the demo of 0.45 http://centileo.com/forum/forum23/96-centileo-045-features-demo
Same is available in version for Cinema. And join our Facebook group https://www.facebook.com/groups/centileo/ - it has nice notification capabilities.

I have seen your amazing works! They are so cool. I am just not skilled enough for your level. It will be very cool if you share your experience, guide us a little bit and share your thoughts on current CentiLeo status. And just demand from us as much as you want :)
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
hu
User  Posts: 3
Nov 17, 2021 22:15
Quote
Kirgman wrote:
好的,我对 Post Effects 设置的猜测是正确的。 将需要再次查看并调试,直到每个案例的 PV 和 IPR 中的图像匹配。


hi kirgman:
我点击在 IPR 中保存当前图像并将图像发送到 C4d 进行渲染。之前的后期效果设置没有效果。如何在最后渲染的图像中保存设置的后期效果设置?
 
Administrator  Posts: 797
Nov 18, 2021 03:32
Quote
hu wrote:
Quote
Kirgman wrote:
好的,我对 Post Effects 设置的猜测是正确的。 将需要再次查看并调试,直到每个案例的 PV 和 IPR 中的图像匹配。


hi kirgman:
我点击在 IPR 中保存当前图像并将图像发送到 C4d 进行渲染。之前的后期效果设置没有效果。如何在最后渲染的图像中保存设置的后期效果设置?
Hi Hu and welcome here!
This is because, your Filter settings are enabled in Picture Viewer in addition to CentiLeo post effects. Disable Filter settings and use CentiLeo post effects and it will be the same in IPR and PV. Or disable CentiLeo post effects settings and change only Cinema PV Filter settings.
See the images in my experiment.
Write in English, at least with auto-translation :)
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
 
hu
User  Posts: 3
Nov 19, 2021 01:57
Quote
Kirgman wrote:
Quote
hu wrote:
Quote
Kirgman wrote:
好的,我对 Post Effects 设置的猜测是正确的。 将需要再次查看并调试,直到每个案例的 PV 和 IPR 中的图像匹配。


hi kirgman:
我点击在 IPR 中保存当前图像并将图像发送到 C4d 进行渲染。之前的后期效果设置没有效果。如何在最后渲染的图像中保存设置的后期效果设置?
Hi Hu and welcome here!
This is because, your Filter settings are enabled in Picture Viewer in addition to CentiLeo post effects. Disable Filter settings and use CentiLeo post effects and it will be the same in IPR and PV. Or disable CentiLeo post effects settings and change only Cinema PV Filter settings.
See the images in my experiment.
Write in English, at least with auto-translation
:oops: I remember writing in English. Maybe chrome automatically translated and saved the wrong language... i 'm sorry
However, the problem is not resolved, as shown in the picture.
Looking forward to your reply.
 
Administrator  Posts: 797
Nov 19, 2021 08:22
Looks strange. I have retested on my C4D. It was ok.
Please, can you send me your .c4d project file to info@centileo.com for tests with your settings?
CentiLeo Chat: https://t.me/centileochat
Pages: Prev. 1 2 3 Next
Users browsing this topic